Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Οι λύκοι κι αν εγέρασαν...

.
Τρία 24ωρα πριν την επιθυμητή ημέρα εξόδου δεν υπήρχε τραπέζι ούτε για δείγμα. Με τη σκέψη ότι ο επιμένων -καμιά φορά- νικά, η γράφουσα μετά παρέας αποφάσισε να το ρισκάρει και επισκέφθηκε την ΑΚΤΗ στην Πειραιώς αποφασισμένη να τη βγάλει στο όρθιο (παίρνοντας άλλους τρεις στο λαιμό της) προκειμένου να ξαναθυμηθεί, μουσικά, την εφηβεία της.

Παπακωνσταντίνου, Μπουλάς, Ζουγανέλης μαζί με Μαχαιρίτσα και Σταρόβα.
Ο επιμένων -που έλεγα παραπάνω- τελικά ενίκησε, καθώς βρέθηκε τραπέζι επιτόπου στο οποίο και προσγειωθήκαμε (στην κυριολεξία). Σε εξαίρετη -εγγύτατη στη σκηνή- θέση, αγκαλιά όμως με τους παρακείμενους θαμώνες (απίστευτα στριμόκωλα λέμεεεεεεε).

Δεν ξέρω αν το πρόγραμμα είναι καλό. Ξέρω, όμως, ότι δεν έβαλα γλώσσα μέσα μου από το τραγούδι, ότι ταξίδεψα χρόόόνια πίσω χωρίς να νιώθω κατάθλιψη (πώς μεγαλώσαμε έτσι και τέτοια). Απολαυστικό αυτό.
Ο Παπακωνσταντίνου τα λέει ΟΛΑ και το διασκεδάζει αφάνταστα. Κάτι κυρίες πίσω σχολίαζαν ρυτίδες, κοιλίτσα και άλλα που δεν με άγγιξαν, σε αντίθεση με τη φωνή καμπάνα, το βλέμμα εφήβου και το απίστευτο συναίσθημα που εισέπραττα.

Το χιούμορ του Ζουγανέλη ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα του στυλ μου αλλά κάνει μια απολαυστική μίνι-σάτιρα στους υπόλοιπους που ακόμα θυμάμαι και γελάω. Έκπληξη που δεν είπε τον -cult- "Μακρυμάλλη".
Ο Μπουλάς ήρεμη δύναμη, ο Μαχαιρίτσας λίγο βαρύς (αλλά έτσι είναι πάντα και έχουμε συνηθίσει), ο Σταρόβας λιτά απολαυστικός και πράγματι πολύ καλός κιθαρίστας (αν πω ότι στο στυλ μου θύμισε τον Gilmour θα πέσει πρόγκα;).

Εξαίρετη στη φωνή (και πανέμορφη, επίσης) η Τάνια Κικίδου.
Οι μουσικοί ένας κι ένας, γνώριμοι οι περισσότεροι από τα παλιά.

Τι κι αν το μαγαζί έχει ατμόσφαιρα "μπουζουκλερί", στριμωξίδι κ.λπ. ("μαγαζί" με τα όλα του, δηλαδή...) εγώ κρατάω την ουσία (κι ονειρεύομαι) και αποφαίνομαι ότι το όλο (σχεδόν 4ωρο) θέαμα αξίζει. Αν και στην κερκίδα ή το χορτάρι του Δημοτικού Σταδίου Χανίων, πίσω στα 80's, ένιωθα (ακόμα) καλύτερα...

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

KALIMERA APO TO WWW.RADIOPOINT.GR
AGAPAME TIN KALI MOYSIKI KAI AYTO MPOREIS NA TO DEIS I NA TO AKOYSEIS APO TIN SELIDA MAS.
POLY WRAIO TO BLOGG SOY.
KALI ANASTASI KAI KALO PASXA.

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά θέλω να σου εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήτηρια και τον θαυμασμό μου που άντεξες 4(!) ώρες όρθια-μην μου πεις και με τακούνι θα σηκωθω και θα αρχίσω να κάνω κύμμα για πάρτη σου-και με στριμωξίδι.
Ο Παπακωσταντίνου μου θυμίζει την εφηβεία μου ως άγριο νιάτο με στενά τζιν ( ναι χωρούσα), doc martins μποτάκια , μαύρο μαλλι στην μουρη να μην φαίνεται η μύτη που την είχα κόμπλεξ απίστευτο και να χοροπηδάω σαν το κατσίκι στον κοκκινόβραχο στις συναυλιες του.Στον Κοκκινόβραχο ειχα παρακολουθήσει και τους υπέροχους άγαμους θύτες σαν support στον Νταλάρα και είχα ενθουσιάστει.Μεγαλύτερη ελαφρως και ωριμότερη, άφησα το τζιν που δεν μου χωρούσε πλέον και έβαλα τις γόβες μου και όπου εμφανιζόντουσαν καποιοι απο αυτους έκανα ένα πέρασμα.
Θυμάμαι μια ανεκδιήγητη μπουατ κάπου πίσω απο το Πάντειο που είχα δει τον Μπουλα και τον Ζουγανέλη και είχα περάσει υπέροχα μεθώντας με 2 μπύρες.
Δεν ξέρω αν θέλω να πάω να τους δω...Δεν ξέρω πως θα μου φανεί ο Μαχαιρίτσας χωρίς τον Τσακνή και ο Στάρόβας χωρις τους Αθερίδη και Μιχαηλιδη και ο Μπουλάς μεγάλος και ο Ζουγανέλης χωρις να τραγουδάει τον μακρυμάλλη.
Προτιμώ μάλλον να τους θυμάμαι στην δεκαετία του 90.
Δεν ξέρω βέβαια μπορεί καποιο βράδυ να με πιάσει η νοσταλγία, να βάλω το τζιν μου και να τους επισκεφτώ.

elie είπε...

@ανώνυμος
Θα περάσω...

@αγγελική λ.
Αφού σου λέω βρήκαμε τραπέζι, τελικά! Αλλά, ναι, ξεκινήσαμε χωρίς να το έχουμε εξασφαλίσει και θα "την έβγαζα" και όρθια (κουνώντας το κεφάλι μπρος-πίσω για να πέφτει το μαλλί στη μούρη...)

Ανώνυμος είπε...

polu kaloi oloi tous.
An kai mou aresei perissotero O Fil.Pliatsikas kai oi Pix lax.

elie είπε...

@ανώνυμος
Κάπου έπαιζε και ο Πλιάτσικας πρόσφατα... στο Δίπλα στο ποτάμι ίσως;

Ανώνυμος είπε...

nai to diabasa sto site tou www.radiopoint.gr gia Pliatsika opws kai gia nea biblia
tnx Elie.
telika yparxoun anthrwpoi pou psaxnoun ligo parapanw tin texni.

Ανώνυμος είπε...

Kalimera.
Mou aresei na psaxnw sto internet.
etsi arxisa na briskome apo to ena blogg sto allo.
Mou aresei poli i mousiki.
Xeni perissotero alla kai elliniko Rock kai kapoia entexna.
Kalo Pasxa,kali Anastasi.
Marios

elie είπε...

@marios
Keep... rocking.
Με το bloging έτσι και αρχίσεις, μετά κολλάς, λίγο ή πολύ!

Ανώνυμος είπε...

se poia perioxi eisai?

άλλη Αγγελική είπε...

Αχ, ζηλεύωωωω !!! Ξέρεις πότε σταματάνε για καλοκαίρι; Θα τους προλάβω τέλος Μαΐου;

Χανιώτισσα λοιπόν, elie μου! Θα πάω στην πόλη σου (που τη λατρεύω) τέλος Ιουνίου :-)

Καλό πάσχα να περάσεις!

elie είπε...

@ανώνυμος
Αθήνα, βορειοανατολικά.

@άλλη αγγελική
Έψαξα αλλά δεν βρήκα μέχρι πότε εμφανίζονται. Το τηλ. του χώρου είναι 2103418020, όταν αριβάρεις με το καλό τσέκαρέ το.

Χανιώτισσα, ναι. Τυχερή που θα πας! Θα περάσεις καλά τον Ιούνιο. Περιορισμένος κόσμος, καλός καιρός, ωραία "ατμόσφαιρα".

Καλό Πάσχα και σε σένα, φιλενάδα!

witchofdaffodils είπε...

elie, μέλι,
Σου έυχομαι καλή Ανάσταση και ό,τι καλύτερο για σένα και τους αγαπημένους σου :)