Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Ο Μαρξ (και πάλι) στο Σόχο

.

Πριν από ένα μήνα πήγα με μεγάλες προσδοκίες να παρακολουθήσω την παράσταση "Οι Ηθοποιοί" στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης. Μεγάλη απογοήτευση τόσο από το κείμενο όσο και από την παράσταση, πραγματικά έκανα υπομονή για να αντέξω τις ατάκτως ερριμμένες ατάκες του κειμένου, την πομπώδη έκφραση, την υποτιθέμενη εσωτερικότητα.

Κάποια στιγμή, η σκηνοθετική άποψη έφερε τον μεγάλο Άγγελο Αντωνόπουλο να καθίσει δίπλα μου (πάντα με υποψιάζει μια κενή θέση στην πρώτη σειρά...). Σκέφτηκα για άλλη μια φορά την ατυχία μου που δεν τον είχα απολαύσει -όπως τόσοι γνωστοί και φίλοι- στην παράσταση "Ο Μαρξ στο Σόχο".

Και, να, σαν η σκέψη μου να έπιασε τόπο, η παράσταση ανεβαίνει ξανά από 11/2, στο Υπόγειο, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη. Πού θα πάει, αν και λίγες οι παραστάσεις, αυτή τη φορά θα κάνω τα αδύνατα δυνατά να τα καταφέρω.
.

3 σχόλια:

Διόνα είπε...

Είχα δει την παράσταση όταν είχε ανεβεί πριν 2 χρόνια νομίζω, ίσως και 3 και ήταν πάρα πολύ καλή, αυτός δε ήταν εκπληκτικός!

Ελπίζω να καταφέρεις να τη δεις και να σου αρέσει.

Giorgos Varvakis είπε...

Το άκουσα κι εγώ προχθές θαρρώ στο ραδιόφωνο. Θα το παλέψω να τα καταφέρω. Καλό απόγευμα :)

Olga είπε...

Το θέατρο, είναι απο τα λίγα που ζηλεύει ένας κάτοικος, σαν εμένα , μιάς μικρής επαρχιακής πολης! Και πάντα, όταν μας δίνεται η ευκαιρία για κάτι καλό[οχι μπουλούκια!] απολαμβάνουμε!!Δυστυχώς όμως σπανίως!Τι κρίμα για την επαρχία να μένει στα...σκοτάδια!Γιατί για μένα το θέατρο, ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ!!!